rock n roll danslessen logo.gif

 

Rock 'n Roll
Danslessen en Dansshows

Chuck Berry

Chuck Berry

Biografie:

Van alle vroeg doorgebroken rock & roll artiesten, is er geen één zo belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de muziek als Chuck Berry.
Hij is de grootste schrijver van de muziek, de hoofd ontwikkelaar van de instrumentale muziek , 1 van de grootste gitaristen  en 1 van zijn grootste uitvoerders.
Simpel gezegd: zonder hem waren er geen Beatles, Rolling Stones, Beach Boys, Bob Dylan en vele andere.

 

 

 

 

 

chuck berry 10Er zou geen 'Chuck Berry gitaar intro,' meer zijn. 
De clippety clop ritmes of rockabilly zouden niet bestaan uit de standaard 4/4 rock & roll beat. 
Zoals Brian Wilson zei: "Hij schreef alle grote hits en kwam met alle rock & roll ritmes.  Elvis mag dan wel de rock & roll beïnvloed hebben, maar Chuck Berry was de hartslag.

Charles Edward Anderson Berry was in een grote familie geboren, in St. Louis. 
Berry ontwikkelde een liefde voor dichten en blues. 
Op school won hij een talentenjacht door te zingen en gitaar te spelen met een nummer van Jay McShann's big band  "Confessin' the Blues." 

 

 

 

 

chuck berry 03(1954) Alan Freed was de eerste blanke dee-jay die de platen van Chuck Berry in zijn rock & roll stage show draaide, ongeveer een jaar later kwamen nummers uit als:  Rock! Rock! Rock!, Go, Johnny, Go!, and Mister Rock'n'Roll.
De  jaren erna volgde de hits elkaar snel op, elk daarvan zien we nu als de grootste hits van het rock & roll; "Roll Over Beethoven," "Thirty Days," "Too Much Monkey Business," "Brown Eyed Handsome Man," "You Can't Catch Me," "School Day," "Carol," "Back in the U.S.A.," "Little Queenie," "Memphis, Tennessee," "Johnny B. Goode" en "Rock and Roll Music." ,

 

 

chuck berry 07Nadat hij twee jaar opgesloten heeft gezeten in de gevangenis kwam hij terug met  ("Nadine," "No Particular Place to Go," "You Never Can Tell"), 
In de zeventiger jaren kwam hij met zijn laatste hit, "My Ding a Ling," wat zijn eerste officiële gouden plaat zou worden.
In 1987, bracht hij zijn eerste boek uit, Chuck Berry: The Autobiografie en in het zelfde jaar kwam zijn film (rockdumenterre) Hail! Hail! Rock'n'Roll,
Met live beelden van zijn zestigste verjaardag met Keith Richards . 

John Lennon zei ooit:
"als je Rock 'n Roll een andere naam zou moeten geven, dan noem je het 'Chuck Berry'."

chuck berry 01 chuck berry 09 chuck berry 08
chuck berry 05 chuck berry 04 chuck berry 06
chuck berry 11 chuck berry 13 chuck berry 12
     
// load main theme file, located in /layouts/theme.php