rock n roll danslessen logo.gif

 

Rock 'n Roll
Danslessen en Dansshows

Bobby Darin

Bobby Darin

Biografie:

Bobby Darin is één van de meest ambitieuse en veelzijdige artiesten van de afgelopen veertig jaar.
Generaties palmde hij in, deze aantrekkelijke tiener idol nam zijn eigen gescheven "Splish Splash" in 1958 op.
De ouders van deze tieners wist hij te raken door een jaar later met een  Sinatra-achtige stem het nummer "Mack the Knife" uit te brengen (een nummer van Bertolt Brecht en Kurt Weill's musical Threepenny Opera).

bobby darin 08Beide platen werden enorme hits, met "Splish Splash" kwam hij op nummer drie en met "Mack the Knife" kwam hij voor negen weken op nummer één.
Darin bereikte dit door zijn grenzeloze en zijn onbezonnen zelf-vertrouwen.
In 1959 vertelde hij aan een reporter van zo'n Life magazine dat hij voor zijn vijfentwintigste een pop legende wilde wordenreporter terwijl hij tegen een andere verslaggever vertelde dat hij van plan was om Frank Sinatra te overtreffen.

Darin was dus een man met een missie.
Door aangeboren hartproblemen die ontdekt werden toen hij acht jaar oud was, wist Darin eigenlijk al dat hij voortijdig zou sterven.
Vandaar dat hij geen tijd wilde verspelen om een teken van hemzelf achter te laten op de wereld.

bobby darin 04Geboren in de Bronx in 1936, Walden Robert Casotto begon zijn muziekale carriere als textschrijver voor een uitgever van New York  vanuit daar maakte hij de spron naar artiest, na een paar geflopte platen voor Decca tekende hij een contract bij Atlantic Records' .
Zijn grote doorbraak kwam met de singel "Splish Splash," een snel rock n roll nummer die even snel in twaalf minuten was geschreven.
Darin vervolgde dit met dezelfde aanstekelijkheid in "Queen of the Hop" en "Dream Lover". De laatst genoemde werd gelijk zijn hoogtepunt als tieneridol, hij ging daarna verder met het soort geluid van Roy Orbison en de elegante eenvoudigheid van Buddy Holly.

Toen ineens in augustus 1959, veraste hij de wereld met "Mack the Knife," wat een Grammy voor Record of the Year won. Dit nummer verscheen op het album That's All.

bobby darin 03 bobby darin 01 bobby darin 07
bobby darin 12 bobby darin 02 bobby darin 10
bobby darin 09 bobby darin 13 bobby darin 05
  bobby darin 14  
// load main theme file, located in /layouts/theme.php