rock n roll danslessen logo.gif

 

Rock 'n Roll
Danslessen en Dansshows

bill haley and the comets 23

Bill Haley

Biografie:

Hij was één van de eerste artiesten, misschien was hij zelfs de eerste, die R&B and Country & Western op zo'n manier combineerde met elkaar dat het door de luisteraars wordt geïdentificeerd  als rock & roll. 
Haley schreef het meeste van zijn nummers zelf, en één van zijn composities, "Crazy, Man, Crazy," werd één van de eerste Top 20 rock & roll hits in 1953.
In 1954, ging hij naar het grote Decca label, waar zijn meest succesvolle nummers zou gaan opnemen: "Rock Around the Clock." is zijn meest bekende.

bill haley and the comets 06

 

 

 

In 1954, kwam hij tot nummer 12 met "Shake, Rattle and Roll," en in 1955 scoorde hij met "Dim, Dim   the Lights," "Mambo Rock," en "Birth of the Boogie."
Zijn grootste hit "Rock Around the Clock," dat eigenlijk was opgenomen als een B-side in 1954, werd gebruikt als thema song voor de film Blackboard Jungleen.
In die tijd bestond de band uit: Bill Haley op gitaar en zang, Danny Cedrone op slag gitaar, Joey D'Ambrose op saxofoon, Billy Williamson solo gitaar, Johnny Grande op de piano, Marshall Lytle op de bas, en Dick Richards op het drumstel.

bill haley and the comets 05

 

 

 

In de drie jaren na de successen van "Rock Around the Clock," hadden Bill Haley and the Comets nog negen platen in de Top 40, waaronder de top 10 hits "Burn That Candle" en "See You Later, Alligator." Haley werd door de grootheden gezien als the king of rock & roll zoals bijvoorbeeld door Elvis Presley en meerdere grote artieste die hem vanaf 1965 volgde.
Buiten Amerika bleef hij optreden, maar ook in oldies shows in de United States, en in 1974 kwam "Rock Around the Clock" zelfs terug in de Top 40.

 

 

 

 

 

bill haley and the comets 02 bill haley and the comets 03 bill haley and the comets 04
bill haley and the comets 09 bill haley and the comets 08
// load main theme file, located in /layouts/theme.php